Cu parteneri din 6 țări europene, proiectul a fost coordonat în România de Centrul Carpato Danubian de Geoecologie și a fost un proiect de NOTA 10.
Proiectul ,NOI MÂNCĂM RESPONSABIL” la sfârșitul celor 3 ani buni!
Acest proiect a oferit oportunitatea elevilor, profesorilor, părinților, autorităților locale să învețe despre hrană responsabilă. Cum?
Prin activități la școală, în comunitate și în grădina școlii, dar și lucrând în grădinile de acasă și dând informația mai departe..... părinților, rudelor, prietenilor.
Am învățat la școală să lucrăm în echipă, să delegăm sarcini, să fim creativi și să îndrăznim. Planuri de activități, machete, obiecte din materiale refolosibile, rapoarte, produse finale, toate au fost realizate la școală, împreună.
Am inițiat ,,Piața semintelor libere” care a devenit o tradiție pe care vrem să o extindem la nivel de comunitate, ,,Târgul bunătăților de la bunica”, ,,Festivalul plăcintelor”, ,,Mini grădini pe principiul permaculturii”.
Am participat la simpozioane, conferinte, mobilități europene în cadrul proiectului.
Am diseminat informația atât în țară cât și în străinătate, pe blog, facebook, în presa locală. Am vorbit despre CCDG și ,,NOI MÂNCĂM RESPONSABIL”cu cei de la Aspire, Caravana AfT, cu inspectori școlari, colegi de breaslă, autorități.
Am creat o comunitate care a început să înțeleagă că hrana responsabilă înseamnă pe lângă sănătatea noastră și sănătatea mediului.
Au fost trei ani buni în care am ,,sădit” semințele cunoașterii și ale responsabilității pentru hrană curată, produsă și consumată cu grijă, în acord cu tot ce este în jurul nostru, cu mediul, cu mama noastră -Terra-
Mulțumim tuturor celor implicați: comitetul eco, elevi, profesori, părinți, autorități locale, inspectori școlari și nu în ultimul rând-Centrului Carpato Danubian de Geoecologie-