DECLARATII DE INTERESE SI AVERE

sâmbătă, 19 decembrie 2015

Învățăm să mâncăm responsabil!


ECO-ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,MATEI GR. VLĂDEANU” CÂNDEȘTI-VALE, DÂMBOVIȚA derulează în anul școlar 2015-2016, proiectul european de responsabilitate socială ,,Mănâncă responsabil”. Proiectul este coordonat  la nivel european de Cehia iar in România de  Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București.
MĂNÂNCĂ RESPONSABIL este un program de acțiune orientat spre ȋnvățarea globală, ȋn Anul European pentru Dezvoltare (2015). La acest proiect participă nouă state europene: Bulgaria, Republica Cehia, Croația, Letonia, Malta, Polonia, România, Slovacia, Slovenia. Din Romania participă 50 de școli: 6 gradinițe, 25 școli, 18 licee, 1 școala specială.
Proiectul din școala noastră a debutat oficial cu activitatea  din 14 decembrie 2015 și continuă cu activitățile din planul de acțiune, conform calendarului. Dintre acțiunile pe care Comitetul eco le-a propus sunt: Darul lui Mos Craciun pentru familiile nevoiașe din comunitatea școlară, Bucătăria de acasă- 3 ateliere de gătit oferite elevilor de către părinți, Cultivă în grădină hrană sănătoasă- amenajarea unor minigradini școlare după principiul permaculturii, realizarea unui minighid de rețete culinare la îndemâna elevilor ,,Rețete simple pentru TINE” și realizarea unui film ,,Am gradina mea, sunt sănătos”.
Activitatea de lansare a proiectului ,,Mănâncă responsabil” a fost programată după mai multe activități care au pregătit debutul proiectului. Aceste activități specifice au fost : alegerea Comitetului eco al școlii, distribuirea responsabilităților, aplicarea și interpretarea  chestionarelor, realizarea panourilor eco la fiecare clasă, alegerea eco-codului școlii și realizarea planului de acțiune pentru anul școlar în curs.
Activitatea din 14 decembrie 2015 a avut  tema ,, Îți pasă de sănătatea ta ? Învață să mănânci responsabil !” Organizată de elevii Comitetului eco și coordonatorul proiectului, activitatea s-a desfășurat în prezența a peste 50 de elevi, părinți, bunici, cadre didactice și autorități locale. Invitaților le-a fost prezentat proiectul, o scenetă haioasă ,,Rețeta buclucașă”,  dar și  scopul acestui proiect în școala și comunitatea noastră. Evenimentul a fost îndulcit  cu prăjituri de casă care au fost preparate de mămicile și bunicile elevilor și au fost expuse și degustate de către toti cei prezenți în școală în cadrul ,,Târgului prăjiturilor de casă” . La propunerea Comitetului eco, prăjiturile au fost servite celor prezenți în schimbul unei mici donații. Banii stânși din donații au fost utilizați pentru a cumpăra alimente de bază, acum în pragul sărbătorilor, unor familii nevoiașe  din comunitatea noastră școlară.
Elevii și coordonatorul au îmbrăcat tricourile personalizate  cu siglele proiectului și au transmis mesajul eco al proiectului ,, Din grădina de acasă, mâncăm hrană sănătoasă”
Vă invităm, așadar, dragi elevi, părinți și profesori să mâncați responsabil, să consumați produse românești, proaspete și sănătoase. Vă îndemnăm să-l așteptați pe Moș Crăciun cu multe bunătăți pregătite în casă și să ocoliți cât puteți de mult supermarket-urile !
Crăciun cu hrană sănătoasă, vă dorim !

Coordonator proiect- Constantinescu Irina














marți, 10 noiembrie 2015

ZIUA VERDE A ECO-SCOLILOR DIN ROMANIA


 ,,ZIUA VERDE" LA ECO - ȘCOALA NOASTRĂ

Cum s-a desfășurat această acțiune?
Prin plantarea uni arbust în grădina școlii numită ,,Grădina sănătății noastre"
Câți  elevi au participat? În jur de 15 elevi! Cei cărora le pasă!
Ce arbust ați plantat? Un alun.
Locaţia unde au fost plantaţi arborii/arbuştii ? Alunul a fost adus de un elev și plantat  în grădina pe care intenționăm s-o amenajăm anul viitor.
Cum aţi diseminat informaţia? Am transmis informațiile tuturor colegilor profesori pe email, iar la școală am ,,povestit” la fiecare clasă, dar și în cancelarie despre această inițiativă. Ulterior, după plantare am diseminat informația pe blogul școlii.
Cum v-au sprijinit părinţii sau alte persoane? Unii dintre părinți i-au încurajat pe elevi să rămână la acțiune( copiii de la ciclul primar), părintele unui elev a fost de acord să ne ofere un alun pentru a-l planta la școală, administratorul și îngrijitoarea școlii ne-au ajutat  să săpăm groapa de plantat și să avem unelte de lucru.
Impresiile copiilor au fost sincere ,,cândva o să mâncăm și noi alune din alun” sau ,,doamna profesoară vreau să merg să ud alunul
Ce consideraţi că poate face şcoala pentru a semnala autorităţilor importanţa unui astfel de gest simplu şi benefic?

Școala trebuie să semnaleze în permanență autorităților activitățile pe care le organizează la școală, să le invite să participe la acțiunile școlii. Gestul este simplu, dar sădește încredere și implicare.
Cine a coordonat activitatea? Profesoara Constantinescu Irina






vineri, 26 iunie 2015

Să aveți în viață un drum frumos, presărat cu iubire și recunoștintă!

Astăzi, rezultatele la primul vostru examen au confirmat munca și seriozitatea voastră pentru a avea un viitor așa cum îl meritați! Vă dorim să aveți parte de multă încredere în voi, lumină în suflete, bucurie și recunoștintă!
Dascălii voștri vă prețuiesc și vă sunt recunoscători pentru bucuria pe care le-ați oferit-o în fiecare zi!

Felicitări pentru rezultatele obținute la Evaluarea Națională și mult, mult succes!






duminică, 14 iunie 2015

Elevii Eco-Școlii Gimnaziale ,,Matei Gr. Vlădeanu" Candești-Vale, premianți la nivel județean!

Joi, 11 iunie 2015, elevii Eco-Școlii gimnaziale ,,Matei Gr. Vlădeanu" Cândești-Vale au participat la festivitatea de premiere la disciplinele istorie-geografie-socio-umane, la Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.
Alături de alți elevi pasionați de aceste discipline o parte a elevilor premianți din școala noastră au participat la această festivitate de premiere, au fost felicitați de d-na  Inspector școlar general adjunct, profesor dr. Gabriela Istrate și domnul Valentin Stancu-Inspector școlar de specialitate.
Doi dintre elevii școlii noastre au participat la această festivitate și au primit diplomele:
Bran Andrei- care a obținut mențiune la nivel județean atât la concursul Terra Național dar și la concursul interjudețean ,,Terra de la poveste la realitate" și  eleva Comănescu Oana care a ridicat diplomele pentru echipajele participante la  disciplina Cultură civică și care au obținut mențiune la nivel județean . Echipajele au fost formate din elevele Comănescu Oana și Drăghici Georgiana de la clasa aVIII-a și elevele Tolea Laurenția - Drăghici Denisa din clasa a VII-a.
Îi felicit pe acești elevi merituoși! Celor de clasa a VIII-a le spun  succes la evaluarea națională, baftă la admiterea la liceu și multe, multe participări la olimpiade iar celor de clasa aVII-a mult, mult succes și inspirație la viitoarele olimpiade.
Suntem alături de voi, vă susținem în ceea ce faceți și ne dorim să continuați să fiți cei mai buni dintre cei buni!
Prof. Constantinescu Irina, coordonatorul acestor  echipe de elevi și directorul  Eco-școlii gimnaziale Cândești.