DECLARATII DE INTERESE SI AVERE

marți, 10 noiembrie 2015

ZIUA VERDE A ECO-SCOLILOR DIN ROMANIA


 ,,ZIUA VERDE" LA ECO - ȘCOALA NOASTRĂ

Cum s-a desfășurat această acțiune?
Prin plantarea uni arbust în grădina școlii numită ,,Grădina sănătății noastre"
Câți  elevi au participat? În jur de 15 elevi! Cei cărora le pasă!
Ce arbust ați plantat? Un alun.
Locaţia unde au fost plantaţi arborii/arbuştii ? Alunul a fost adus de un elev și plantat  în grădina pe care intenționăm s-o amenajăm anul viitor.
Cum aţi diseminat informaţia? Am transmis informațiile tuturor colegilor profesori pe email, iar la școală am ,,povestit” la fiecare clasă, dar și în cancelarie despre această inițiativă. Ulterior, după plantare am diseminat informația pe blogul școlii.
Cum v-au sprijinit părinţii sau alte persoane? Unii dintre părinți i-au încurajat pe elevi să rămână la acțiune( copiii de la ciclul primar), părintele unui elev a fost de acord să ne ofere un alun pentru a-l planta la școală, administratorul și îngrijitoarea școlii ne-au ajutat  să săpăm groapa de plantat și să avem unelte de lucru.
Impresiile copiilor au fost sincere ,,cândva o să mâncăm și noi alune din alun” sau ,,doamna profesoară vreau să merg să ud alunul
Ce consideraţi că poate face şcoala pentru a semnala autorităţilor importanţa unui astfel de gest simplu şi benefic?

Școala trebuie să semnaleze în permanență autorităților activitățile pe care le organizează la școală, să le invite să participe la acțiunile școlii. Gestul este simplu, dar sădește încredere și implicare.
Cine a coordonat activitatea? Profesoara Constantinescu Irina