DECLARATII DE INTERESE SI AVERE

joi, 1 mai 2014

ȘCOALA NOASTRĂ...

Eco-Școala  Gimnaziala ,,Matei Gr. Vlădeanu”Cândești-Vale, o școala rurală de nivel  european prin management, activități educaționale și rezultate obținute.


Situată pe frumoasa vale a Dâmboviței, Eco-Școala Gimnazială ,,Matei Gr. Vlădeanu” duce  cu cinste peste ani, renumele învățătorului al cărui nume îl poartă.  Matei Gr. Vlădeanu este un nume cu răsunet național, nume purtat de OMUL care a contribuit la creșterea prestigiului unei comunități rurale dâmbovițene prin înființarea unei școli valoroase.


 Aniversăm anul acesta,  134  de ani de la nașterea învățătorului  Matei Gr. Vlădeanu și  106 ani de la înființarea școlii. Generații de profesori și elevi au trecut pragul acestei școli. ,,Casa de învățătură”, unde s-au șlefuit caractere și personalități,  duce astăzi mai departe prin dascălii ei, ,,învățătura de carte” și morala creștină de ,,a fi OM”.
Ca un arc peste timp, la ceas aniversar, cinstim memoria tuturor dascălilor care au format generații de elevi  la această instituție de învățământ și, păstrăm dorința dascălului Matei Gr. Vlădeanu de a fi una dintre cele mai valoroase școli gimnaziale din zonă.
Cu un colectiv de cadre didactice bine pregătite profesional, conduse competent de un manager cu abilități deosebite, în persoana doamnei prof. Constantinescu Irina, școala a reușit să se remarce  in ultimii ani,  ca o școala pilon între școlile dâmbovițene.
Cu ambiții europene, prin competență și multă dedicare, în ciuda multor obstacole și greutăți pe care unii oameni și vremurile le pun, școala a reușit o serie de  performanțe demne de notat:
-A obținut  in anul 2007,  statutul de Eco-Școală,  cu ajutorul unei echipe puternice, formată din elevi, părinți și cadre didactice, coordonată  de  prof. Constantinescu Irina, fiind  prima Eco-Școală  din județul Dâmbovița.  ,,Steagul verde” , simbolul internațional al  Eco-Școlii  isi flutura astăzi faldurile verzi, într-o școală unde se realizează ,, educație pentru mediul înconjurător” . 
-Utilizează  pentru  formarea elevilor, metode didactice moderne formale si  non-formale, deschidere europeană,  pune accent pe comunicare  datorită  experienței  profesionale a   tuturor cadrelor didactice dar și prin experiența  de formare europeană  dobândită de profesorul de științe umaniste Constantinescu Irina,  în cadrul a trei cursuri de formare continuă Comenius ce au avut loc în Palermo-Sicilia, Praga-Cehia și Rouen-Franța si a unui  proiect de mobilitate Leonardo da Vinci, derulat de Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita  pentru formara responsabililor pentru proiecte educationale europene - programul Erasmus+ 2014-2020,  a profesorului  de limba engleza Catrina Luminita- care a participat la un curs de formare continua, in orasul  Totnes  din Anglia  si  a educatoarei  Sanda Emanuela, beneficiara unui schimb de experienta  european cu  institutul  Reggio Children-Italia.
-A  îmbunătățit comunicarea în limba engleză a elevilor prin programul american ,,PEACE CORP,,  accesat de profesorul Constantinescu Irina, prin care voluntarii americani din Corpul Păcii Adam Murphy si Kristi St Amant au predat  limba engleză, timp de trei ani în scoala noastra.
-A promovat  SCOALA  si COMUNITATEA  rurala  prin  muzica tradițională,  obiceiuri locale, in cadrul proiectului multilateral Comenius cu titlul ,, Let  the music play”, proiect cu  finantare europeana. În cadrul acestui proiect, coordonat de prof. Constantinescu Irina, 24 de elevi si profesori au realizat mobilitati individuale în tarile partenere proiectului : Italia-Sicilia- Palermo  si Turcia-Istanbul. Tara si scoala au fost promovate peste hotare dar profesorii au adus ,,acasa,,  noutati didactice, experiente de viata si  de scoala interesante.
- A derulat, începând cu anul școlar 2005-2006, nouă proiecte mondiale Eco-Școala, cu diverse teme( biodiversitate, mobilitate sustenabilă, economisirea resurselor, energie verde, hrană sănătoasă  etc), proiecte pentru elevi, cu activitati atractive. Toate aceste proiecte au fost desfasurate de catre comitetele ECO-SCOALA, coordonate de acelasi cadru didactic dedicat scolii si proiectelor europene,  prof. Irina Constantinescu.
- A  obținut  rezultate notabile, la concursuri naționale,precum ROREC, coordonat de profesor Catrina Luminita. Scoala a obtinut primul loc la nivelul judetului Dambovita pentru activitatile derulate si cantitatea de deseuri electronice colectata , fiind premiata  cu un Micro sistem audio Philips si evidentiata la nivel judetean si national.
-Activeaza de cativa ani in Patrula Eco, proiect coordonat de invatatoarea Savu Marioara. Prin activitati prietenoase, ,,Ingerii lui Eco,, s-au facut remarcati la nivel national, obtinand frumoase premii.
 -A  castigat  o serie de  echipamente electronice( trei imprimante, telefon fix), ca premii in cadrul concursului national ,,Reciclam- natura salvam”. Premiile obtinute ne-au onorat si ne-au ambitionat sa continuam proiectele de educatie pentru mediu.
-A  participat cu elevi si profesori  la concursuri si olimpiade scolare, unde elevii scolii au demonstrat o buna si foarte buna pregatire , obtinand premii si locuri fruntase la concursuri precum:
Concursul national de geografie Terra.
Concursul interjudetean de geografie,,Terra de la poveste la realitate
Concursul,, Cangurul Lingvist’’-franceza, engleza
Concursul ,,Universul cunoasterii prin lectura ‘’ 
Concursul Cangurul Matematic si Cangurasul
Olimpiadele de  matematica, geografie,  limba romana.
Concursuri sportive-sah, tenis, fotbal
Concursul de matematica ,,Euclid ,,
- A  organizat si organizeaza  simpozioane si activitati judetene si interjudetene precum : Simpozionul Eco-Scoala ,,Formam eco- atitudini,,  si ,,Sa descoperim natura la ea acasa" prin care elevii si cadrele didactice, impartasesc din activitatile si experientele profesionale ale scolilor de unde provin.
-A realizat parteneriate reale cu bibliotecala locala si judeteana, prin participarea la diferite manifestari si activitati, cu fundatii si grupuri informale precum PACT-Bucuresti si CANDestiACTIV, scoli din zona, ong-uri precum GREEN TEACH  etc.
-Are o echipă  de dascăli competenți :
-invătători cu vechime, dedicați  profesiei de dascal  care-și fac această profesie cu măiestrie didactică.
-profesori, bine pregatiti, avand cursuri de formator si mentor , atenți la formarea  fiecărui elev.
-educatoare tinere, răbdătoare, ce utilizeaza metode moderne de lucru cu prescolarii,  metode dobandite la cursuri de formare atat in tara cat si  in strainatate.
 -Scoala are un  management modern, bazat pe  lucru în echipă, unde fiecare dascal este parte a intregului numit SCOALA. Managerul școlii, prof. Constantinescu Irina alaturi de cadrele didactice, considera că fiecare copil este important, fiecaruia trebuie sa i se acorde atentia cuvenita si doar prin viziune, toleranta si educatie  COMUNITATEA SCOLARA SI LOCALA VA AVEA VIITOR.
-Colaborarea cu părinții este optimă,  majoritatea problemelor sunt depășite, fiecare zi fiind deosebit de importantă pentru formarea unor generații mai tolerante, cu viziunea unei schimbări în bine a micii comunități rurale.
 În încheiere, domnule  invatator ,,Matei Gr. Vlădeanu”,  dascălii școlii vă datorează recunoștință și sunt încrezători că generațiile formate de-a lungul timpului, nu vor lăsa să moară FLACĂRA CUNOAȘTERII, A OMULUI BUN ȘI EDUCAT DIN COMUNITATEA CÂNDEȘTI.

Colectivul de cadre didactice & elevii & parintii
         Eco- Scolii  Gimnaziale ,,Matei Gr. Vladeanu" 
Candesti-Vale, Dambovita